هوش مصنوعی چگونه مدیریت را باز تعریف میکند؟

چگونه مدیران - از خط مقدم تا مدیران ارشد - در عصر AI رشد می‌کنند؟ برای این منظور، ما 1770 مدیر از 14 کشور را مورد بررسی قرار دادیم و با 37 مدیر اجرایی مسئول تغییرات دیجیتال، در سازمان‌هایشان مصاحبه کردیم.

1: واگذار کردن مسئولیت‌های اداری به AI

بر اساس این نظرسنجی، مدیران در تمام سطوح بیش از نیمی از وقت خود را صرف کارهای هماهنگی و کنترل اداری می‌کنند. (به‌عنوان مثال، یک مدیر فروشگاه معمولی یا یک سرپرست پرستار در خانۀ پرستاری باید به طور مداوم برنامه‌های خود را به دلیل بیماری‌های پرسنل، تعطیلات و یا خروج‌های ناگهانی تغییر دهد.) این نوع مسئولیت‌ها هستند که مدیران انتظار دارند AI بیشترین تأثیر را بگذارد. و آن‌ها درست هستند: AI بسیاری از این وظایف را خودکار می‌کند.

گزارش نوشتن یک نمونه مناسب است. Associated Press دریافتی گزارش‌های سه ماهۀ خود را از حدود 300 گزارش به 4400 گزارش رساند که با کمک ربات‌های نرم‌افزاری مبتنی بر AI انجام شد. با انجام این کار، تکنولوژی، روزنامه‌نگاران را آزاد کرد تا گزارش‌های تحقیقی و تفسیری بیشتری ارائه دهند. تصور کنید تکنولوژی مانند این، پیش‌نویس گزارش مدیریتی بعدی شما باشد؛ در واقع، در حال حاضر این برای برخی از گزارش‌های مدیریتی تحلیلی امکان پذیر است. به تازگی، شرکت تحلیل دادۀ Tableau با مشارکت Narrative Science، یک افزونۀ Chrome رایگان تولید کرده‌اند که به طور خودکار، توضیحات نوشته شده برای نرم‌افزار Tableau ایجاد می‌کند.

مدیران ما بررسی کرده‌اند چنین تغییراتی را در یک روند مثبت مشاهده می‌کنند: هشتاد و شش درصد گفتند که تمایل دارند از AI برای نظارت و گزارش‌دهی استفاده کنند.

2: تمرکز بر قضاوت کار

بسیاری از تصمیمات به بینشی بیش از آنچه هوش مصنوعی به تنهایی می‌تواند از داده‌ها به دست بیاورد، نیاز دارند. مدیران از آگاهی خود در مورد تاریخ، فرهنگ سازمانی، و همچنین همدلی و انعکاس اخلاقی استفاده می‌کنند. این ماهیت قضاوت انسانی است - استفاده از تجربه و تخصص برای تصمیم‌گیری‌های مهم و تصمیم‌گیری‌های تجاری. مدیرانی که ما مورد بررسی قرار داده‌ایم، یک حس تغییر در این جهت داشتند. شناخت مهارت‌های قضاوت گرا تفکر خلاق و آزمایش، تجزیه تحلیل و تفسیر داده‌ها و توسعۀ استراتژی را به‌عنوان مهارت‌های اصلی برای موفقیت در آینده ذکر کردند.

همانطور که لاین تامپسون، مدیر خدمات ERP برای یک سازمان فناوری اطلاعات نیروی دریایی ایالات متحده، به ما گفت: "در حوزه‌های مدیریتی که نیاز به قضاوت، تجربه و تصمیم‌گیری فوری وجود دارد، می‌توان از یادگیری ماشین به‌عنوان تکنولوژی حمایت‌کننده در این حوزه‌ها استفاده کرد و اما نمی‌توان آن را جایگزینی برای مدیران در نظر گرفت." یکی از وعده‌های بالقوۀ یادگیری ماشین، توانایی کمک به تصمیم‌گیری است، نگاه ما به تکنولوژی باید به‌عنوان یک حمایت‌کننده برای حوزه‌های مختلف باشد، نه جایگزینی برای مدیران.

3: ماشین‌های هوشمند به‌عنوان "همکاران"

مدیرانی که AI را به‌عنوان نوعی همکار نگاه می‌کنند، متوجه می‌شوند که نیازی به "رقابت با یک ماشین" نیست. در حالی که قضاوت انسان بعید به نظر می‌رسد خودکار باشد، ماشین‌های هوشمند می‌توانند به طور گسترده‌ای به این نوع کار افزوده شوند. در پشتیبانی از تصمیم‌گیری و شبیه‌سازی داده‌ها و نیز فعالیت‌های جستجو و کشف کمک می‌کند. در واقع، 78 درصد از مدیران بررسی‌شده معتقدند که آن‌ها به مشاورۀ سیستم‌های هوشمند در تصمیم‌گیری های تجاری در آینده اعتماد خواهند کرد.

یکی از شرکت‌هایی که در تلاش برای حل این فرصت‌ها است، Kensho Technologies، ارائه‌دهندۀ تحلیل‌های سرمایه‌گذاری نسل بعدی است. سیستم آن به مدیران سرمایه‌گذاری اجازه می‌دهد تا سؤالات مربوط به سرمایه‌گذاری را به زبان انگلیسی ساده بپرسند، مثلاً: "چه بخش‌ها و صنایعی بهتر از سه ماه قبل و یا سه ماه بعد نرخ بهرۀ بالایی دارند؟" و در عرض چند دقیقه پاسخ می‌دهد. تصور کنید که چگونه چنین فناوری‌هایی می‌توانند از افراد و تیم‌ها در ارزیابی پیامدهای تصمیم‌گیری و بررسی سناریوها حمایت کند.

نه تنها AI کار مدیران را تقویت می‌کند، بلکه همچنین مدیران را قادر می‌سازد تا با ماشین‌های هوشمند در راه‌های همگانی، از طریق مکالمه یا سایر رابط‌های بصری، ارتباط برقرار کنند. AI دستیار و مشاور آن‌ها، همیشه در دسترس خواهد بود.

4: کار مانند طراح در حالی که توانایی‌ها

ی خلاقانه خود مدیران حیاتی هستند، شاید مهم‌تر از آن، توانایی آن‌ها در ایجاد خلاقیت دیگران است. مدیران و طراحان کنار هم جمع می‌شوند تا ایده‌های متضاد را در یک راستا قرار دهند، قابل اجرا کنند و یک راه‌حل جذاب اجرایی بسازند. آن‌ها توجه تیم و سازمان خود را به تفکر طراحی جلب می‌کنند. یک سوم مدیران در بررسی ما، تفکر خلاق و آزمایش را به‌عنوان مهارت‌های اصلی مورد نیاز در راستای یادگیری برای موفقیت مؤثر، در زمانی می‌دانند که AI به طور افزایشی کارهای اداری را انجام می‌دهد.

پیتر هارمر، مدیر عامل شرکت بیمۀ استرالیا، در مصاحبه‌ای با تأکید بر نیاز به مدیرانی که خلاقیت مشترک را در شرکت دیجیتال ارتقاء می‌دهند، تأکید کرد: "ما به افرادی نیاز داریم که واقعاً می‌توانند ایده‌هایی را بر روی ایده‌هایی دیگر سوار کنند. نه کسی که در یک رقابت در اطراف ایده‌ها پیروز شود، بلکه کسی که می‌تواند بگوید : وای! گر این دو یا سه یا چهار چیز را باهم ترکیب کنیم، ما چیزی بسیار، بسیار متفاوت داریم، فردی فوق‌العاده‌ای است. این خلاقیت است، کنجکاوی است (که ما در مدیران نیاز داریم)."

5: توسعۀ مهارت‌های اجتماعی و شبکه‌ها

مدیران مورد بررسی ما ارزش کار داوری را به رسمیت شناختند. اما آن‌ها مهارت‌های عمیق اجتماعی را که برای شبکه سازی، مربی‌گری و همکاری بسیار مهم هستند، کم اهمیت می‌شمارند، مهارت‌هایی که به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند در کنار جهانی که AI بسیاری از وظایف اداری و تحلیلی را انجام می‌دهد، بایستند.

در حالی که از تکنولوژی‌های دیجیتال برای دانش و ارزیابی شرکا، مشتریان و جوامع استفاده می‌کنند، باید بتوانند دیدگاه‌ها، بینش‌ها و تجارب متنوعی را به هم متصل کنند.

مراحل موفقیت

AI در نهایت ثابت خواهد کرد که ارزان‌تر، کارآمدتر و به طور بالقوه، بی‌طرفانه در اعمال خود نسبت به انسان است. اما چنین سناریویی نباید باعث نگرانی مدیران شود. این فقط به این معنی است که شغلشان تغییر خواهد کرد تا روی چیزهایی که فقط انسان می‌تواند انجام دهد، تمرکز کنند.

گزارش‌های دریافتی نوشته‌شده یک‌چیز و توسعۀ پیام‌هایی که می‌تواند نیروی کار را در بر بگیرد و حس هدف را از طریق انسان ایجاد کند، چیز دیگری است. برنامه‌های ردیابی و منابع ممکن است به زودی در اختیار دستگاه قرار گیرد، اما استراتژی تهیۀ پیش‌نویس به طور انحصاری باقی می‌ماند. به سادگی، توصیۀ ما این است که AI را به منظور مدیریت خودکار قبول کنید، اما جایگزین قضاوت انسان نکنید.

اگر فقدان استعداد تحلیلی فعلی هر گونه نشانه‌ای دارد، سازمان‌ها می‌توانند به راحتی صبر کنند و ببینند که آیا مدیران آن‌ها برای کار در کنار AI مجهز هستند یا خیر. رهبران باید مراحل زیر را انجام دهند تا خود و سازمان‌های خود را برای انواع کارهای انسانی هدایت کنند که به‌عنوان تکنولوژی به کار برده می‌شود.

کاوش زودهنگام: برای هدایت در آینده‌ای نامعلوم، مدیران باید با AI آزمایش کنند و بینش خود را به چرخۀ بعدی آزمایشات اعمال کنند.

AI معیارهای جدیدی را برای موفقیت به ارمغان می‌آورد: قابلیت‌های همکاری، اشتراک اطلاعات، آزمایش، یادگیری و اثربخشی تصمیم‌گیری، و توانایی رفتن به خارج از سازمان برای بینش‌ها.

ایجاد استراتژی‌های آموزشی و استخدام برای خلاقیت، همکاری، همدلی و مهارت‌های قضاوت. رهبران باید یک نیروی کار متنوع و گروهی از مدیران را که با هوش خلاقانه و اجتماعی متصل می‌شوند، توسعه دهند - هر طرف مکمل دیگری برای حمایت از تصمیم‌گیری جمعی صحیح است.

اگرچه اختلال یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، اما سرعت توسعه، سریع‌تر و اجرای آن دست نیافتنی‌تر از آن است که بیشتر مدیران آن را درک کنند. آن مدیرانی که توانایی ارزیابی آنچه را که نیروی کار آینده شبیه آن است، دارند، می‌توانند خود را برای ورود AI آماده کنند. آن‌ها باید این را به‌عنوان فرصتی برای شکوفایی ببینند.

منبع: hbr.org

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

ثبت ایمیل در خبر نامه

اگر از این مقاله خوشتان آمده ایمیل خود را وارد کنید تا مقالات مشابه را برایتان بفرستیم!

2/2 اعتبار مقاله باقیمانده در این ماه