هوش مصنوعی چگونه مدیریت را باز تعریف میکند؟

چگونه مدیران - از خط مقدم تا مدیران ارشد - در عصر AI رشد می کنند؟ برای این منظور، ما 1770 مدیر از 14 کشور را مورد بررسی قرار دادیم و با 37 مدیر اجرایی مسئول تغییرات دیجیتال، در سازمان هایشان مصاحبه کردیم.

1: واگذار کردن مسئولیت های اداری به AI

بر اساس این نظرسنجی، مدیران در تمام سطوح بیش از نیمی از وقت خود را صرف کارهای هماهنگی و کنترل اداری می کنند. (به عنوان مثال یک مدیر فروشگاه معمولی یا یک سرپرست پرستار در خانه پرستاری باید به طور مداوم  برنامه های خود را به دلیل بیماری های پرسنل، تعطیلات و یا خروج های ناگهانی تغییر دهد.) این نوع مسئولیت ها هستند که مدیران انتظار دارند AI بیشترین تاثیر را بگذارد. و آنها درست هستند: AI بسیاری از این وظایف را خودکار میکند.

گزارش نوشتن یک نمونه مناسب است. Associated Press دریافتی گزارش های سه ماهه خود را از حدود 300 گزارش به 4400 گزارش رساند که با کمک ربات های نرم افزاری مبتنی بر AI انجام شد. با انجام این کار، تکنولوژی، روزنامه نگاران را آزاد کرد تا گزارش های تحقیقی و تفسیری بیشتری ارائه دهند. تصور کنید تکنولوژی مانند این، پیش نویس گزارش مدیریتی بعدی شما باشد؛ در واقع، در حال حاضر این برای برخی از گزارش های مدیریتی تحلیلی امکان پذیر است. به تازگی، شرکت تحلیل داده Tableau با مشارکت Narrative Science،  یک افزونه Chrome رایگان  تولید کرده اند که به طور خودکار توضیحات نوشته شده برای نرم افزار Tableau ایجاد می کند.

مدیران ما بررسی کرده اند چنین تغییراتی را در یک روند مثبت مشاهده می کنند: هشتاد و شش درصد گفتند که تمایل دارند که از AI برای  نظارت و گزارش دهی استفاده کنند.

2: تمرکز بر قضاوت کار

بسیاری از تصمیمات نیازمند بینش بیش از آنچه هوش مصنوعی به تنهایی می تواند از داده ها به دست بیاورد دارد. مدیران از آگاهی خود در مورد تاریخ، فرهنگ سازمانی، و همچنین همدلی و انعکاس اخلاقی استفاده می کنند. این ماهیت قضاوت انسانی است - استفاده از تجربه و تخصص برای تصمیم گیری های مهم و تصمیم گیری های تجاری. مدیرانی که ما مورد بررسی قرار دادیم، یک حس تغییر در این جهت داشتند. شناخت مهارت های قضاوت گرا تفکر خلاق و آزمایش، تجزیه تحلیل و تفسیر داده ها و توسعه استراتژی را به عنوان مهارتهای اصلی برای موفقیت در آینده ذکر کردند.

همانطور که لاین تامپسون، مدیر خدمات ERP برای یک سازمان فناوری اطلاعات نیروی دریایی ایالات متحده، به ما گفت: "در حوزه های مدیریتی که نیاز به قضاوت، تجربه و تصمیم گیری فوری وجود دارد، می توان از یادگیری ماشین بعنوان تکنولوژی حمایت کننده در این حوزه ها استفاده کرد و اما نمی توان آن را جایگزینی برای مدیران در نظر گرفت". یکی از وعده های بالقوه یادگیری ماشین توانایی کمک به تصمیم گیری است، نگاه ما به تکنولوژی باید به عنوان حمایت کننده در حوزه های مختلف باشد نه جایگزینی برای مدیران.

3: ماشین های هوشمند به عنوان "همکاران"

مدیرانی که AI را به عنوان نوعی همکار نگاه می کنند، متوجه می شوند که نیازی به "رقابت با یک ماشین" نیست. در حالی که قضاوت انسان بعید به نظر می رسد خودکار باشد، ماشین های هوشمند می توانند به طور گسترده ای به این نوع کار افزوده شوند، در پشتیبانی از تصمیم گیری و شبیه سازی داده ها و نیز فعالیت های جستجو و کشف کمک می کند. در واقع، 78 درصد از مدیران بررسی شده معتقدند که آنها به مشاوره سیستم های هوشمند در تصمیم گیری های تجاری در آینده اعتماد خواهند کرد.

یکی از شرکت هایی که در تلاش برای حل این فرصت ها است، Kensho Technologies، ارائه دهنده ی تحلیل های سرمایه گذاری نسل بعدی است. سیستم آن به مدیران سرمایه گذاری اجازه می دهد تا سوالات مربوط به سرمایه گذاری را به زبان انگلیس ساده بپرسند، مثلا: "چه بخش ها و صنایعی بهتر از سه ماه قبل و یا سه ماه بعد نرخ بهره بالایی دارند؟" و در عرض چند دقیقه پاسخ می دهد. تصور کنید که چگونه چنین فن آوری هایی می توانند از افراد و تیم ها در ارزیابی پیامدهای تصمیم گیری و بررسی سناریوها حمایت کند.

نه تنها AI کار مدیران را تقویت میکند، بلکه همچنین مدیران را قادر می سازد تا با ماشین های هوشمند در راه های همگانی، از طریق مکالمه یا سایر رابط های بصری، ارتباط برقرار کنند. AI دستیار و مشاور آنها همیشه در دسترس خواهد بود.

4: کار مانند طراح

در حالی که توانایی های خلاقانه خود مدیران حیاتی هستند، شايد مهمتر از آن توانایی آنها در ایجاد خلاقیت دیگران است. مدیران و طراحان کنار هم جمع میشوند تا ایده های متضاد را در یک راستا قرار دهند، قابل اجرا کنند و یک راه حل جذاب اجرایی بسازند. آنها توجه تیم و سازمان خود را به تفکر طراحی جلب میکنند. یک سوم مدیران در بررسی ما، تفکر خلاق و آزمایش را به عنوان مهارت های اصلی مورد نیاز در راستای یادگیری برای موفقیت مؤثر، در زمانی می دانند که AI به طور افزایشی کارهای اداری را انجام میدهد.

پیتر هارمر، مدیر عامل شرکت بیمه استرالیا، در مصاحبه ای با تاکید بر نیاز به مدیرانی که خلاقیت مشترک را در شرکت دیجیتال ارتقاء می دهند، تأکید کرد: "ما به افرادی نیاز داریم که واقعا می توانند ایده هایی را بر روی  ایده هایی دیگر سوار کنند. نه کسی که در یک رقابت در اطراف ایده ها پیروز شود، اما کسی که می تواند بگوید : وای! گر این دو یا سه یا چهار چیز را باهم ترکیب کنیم، ما چیزی بسیار، بسیار متفاوت داریم، فردی فوق العاده ای است. این خلاقیت است، کنجکاوی است (که ما در مدیران نیاز داریم).

5: توسعه مهارت های اجتماعی و شبکه ها

مدیران مورد بررسی ما ارزش کار داوری را به رسمیت شناختند. اما آنها مهارتهای عمیق اجتماعی را که برای شبکه سازی، مربیگری و همکاری بسیار مهم هستند، کم اهمیت می شمارند ، مهارت هایی که به آنها کمک می کند تا بتوانند در کنار جهانی که AI بسیاری از وظایف اداری و تحلیلی را انجام می دهند بایستند.

در حالی که از تکنولوژی های دیجیتال برای دانش و ارزیابی شرکا، مشتریان و جوامع استفاده می کنند، باید بتوانند دیدگاه ها، بینش ها و تجارب متنوعی را به هم متصل کنند.

مراحل موفقیت

AI در نهایت ثابت خواهد کرد که ارزان تر، کارآمد تر و به طور بالقوه بی طرفانه در اعمال خود نسبت به انسان است. اما چنین سناریویی نباید باعث نگرانی مدیران شود. این فقط به این معنی است که شغل شان تغییر خواهد کرد تا تمرکز کنند بر روی چیزهایی که فقط انسان میتواند انجام دهد.

گزارش های دریافتی نوشته شده یک چیز است و توسعه پیام هایی است که می تواند نیروی کار را در بر بگیرد و حس هدف را از طریق انسان ایجاد کند چیز دیگری است. برنامه های ردیابی و منابع ممکن است به زودی در اختیار دستگاه قرار گیرد، اما استراتژی تهیه پیش نویس به طور انحصاری باقی می ماند. به سادگی، توصیه ما این است که AI را به منظور مدیریت خودکار قبول کنید اما جایگزین قضاوت انسان نکنید.

اگر فقدان استعداد تحلیلی فعلی هر گونه نشانه ای دارد، سازمان ها می توانند به راحتی صبر کنند و ببینند که آیا مدیران آنها برای کار در کنار AI مجهز هستند یا خیر. رهبران باید مراحل زیر را انجام دهند تا خود و سازمان های خود را برای انواع کارهای انسانی هدایت کنند که به عنوان تکنولوژی به کار برده می شود.

کاوش زودهنگام : برای هدایت در آینده ای نامعلوم، مدیران باید با AI آزمایش کنند و بینش خود را به چرخه بعدی آزمایشات اعمال کنند.

شاخص های عملکرد کلیدی جدید را به تصویب برساند. AI معیارهای جدیدی را برای موفقیت به ارمغان می آورد: قابلیت های همکاری، اشتراک اطلاعات، آزمایش، یادگیریو اثربخشی تصمیم گیری، و توانایی رفتن به خارج از سازمان برای بینش ها.

ایجاد استراتژی های آموزشی و استخدام برای خلاقیت، همکاری، همدلی و مهارت های قضاوت. رهبران باید یک نیروی کار متنوع و گروهی از مدیران را که با هوش خلاقانه و اجتماعی متصل می شوند، توسعه دهند - هر طرف مکمل یکدیگر برای حمایت از تصمیم گیری جمعی صحیح است.

اگرچه اختلال  یک باره اتفاق نمی افتد، اما سرعت توسعه سریع تر و اجرای آن دست نیافتنی تر از آن است که بیشتر مدیران آن را درک کنند. آن مدیرانی که توانایی ارزیابی آنچه نیروی کار آینده شبیه آن است را دارند، می تواند خود را برای ورود AI آماده کند. آنها باید این را به عنوان فرصتی برای شکوفایی مشاهده کنند.

منبع: hbr.org

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

ثبت ایمیل در خبر نامه

اگر از این مقاله خوشتان آمده ایمیل خود را وارد کنید تا مقالات مشابه را برایتان بفرستیم!

2/2 اعتبار مقاله باقیمانده در این ماه