هوش مصنوعی چگونه مدیریت را باز تعریف میکند؟

چگونه مدیران - از خط مقدم تا مدیران ارشد - در عصر AI رشد می‌کنند؟ برای این منظور، ما 1770 مدیر از 14 کشور را مورد بررسی قرار دادیم و با 37 مدیر اجرایی مسئول تغییرات دیجیتال، در سازمان‌هایشان مصاحبه کردیم. با استفاده از نتایج بررسی‌ها، ما 5 تمرین را شناسایی کردیم که مدیران موفق نیاز دارند بر آن‌ها تسلط یابند.
علیرضا عباسی
۰۳ اردیبهشت در 7 دقیقه بخوانید
هوش مصنوعی چگونه مدیریت را باز تعریف میکند؟

1: مدیریت را به AI بسپرید.

بر اساس این نظرسنجی، مدیران در تمام سطوح، بیش از نیمی از وقت خود را صرف هماهنگی و کنترل کارهای اداری می‌کنند. (به‌عنوان مثال یک مدیر فروشگاه معمولی یا یک سرپرستار در یک خانۀ سالمندان باید به طور مداوم برنامه‌های خود را به دلیل بیماری‌ پرسنل، تعطیلات و یا ترک ناگهانی اعضا تغییر دهد.) این نوع مسئولیت‌ها هستند که مدیران انتظار دارند AI بیشترین تأثیر را روی آن‌ها بگذارد. و آنها درست می‌گویند: AI بسیاری از این وظایف را خودکار می‌کند.

گزارش نوشتن یک نمونۀ دیگر است. Associated Press دریافتی گزارش‌های سه ماهه خود را با کمک ربات‌های نرم افزاری مجهز به AI، از حدود 300 گزارش به 4400 گزارش رساند. با این کار، تکنولوژی، روزنامه نگاران را آزاد کرد تا گزارش‌های تحقیقی و تفسیری بیشتری ارائه دهند. تصور کنید چنین تکنولوژی‌ای، پیش نویس گزارش بعدی مدیریتی شما را تهید کند؛ در واقع، در حال حاضر این برای برخی از گزارش‌های مدیریتی تحلیلی امکان پذیر است. اخیراً، شرکت تجزیه و تحلیل دادۀ Tableau اعلام همکاری باNarrative Science، ارائه‌دهندۀ ابزار تولید زبان طبیعی مستقر در شیکاگو، کرده‌است. نتیجۀ همکاری، Narratives، یک افزونۀ رایگان Chrome است که به طور خودکار توضیحات نوشتاری برای گرافیک Tableau ایجاد می‌کند.

مدیرانی که ما مورد بررسی قرار دادیم، چنین تغییراتی را مثبت می‌بینند: هشتاد و شش درصد گفتند که تمایل دارند که از AI برای نظارت و گزارش دهی استفاده کنند.

2: بر قضاوت تمرکز کنید.

بسیاری از تصمیمات نیازمند بینش بیش از آنچه هوش مصنوعی به تنهایی می‌تواند از داده‌ها به دست بیاورد دارد. مدیران از آگاهی خود در مورد تاریخ و فرهنگ سازمانی، و همچنین همدلی و انعکاس اخلاقی استفاده می‌کنند. این ماهیت قضاوت انسان است - استفاده از تجربه و تخصص برای تمرین‌ها و تصمیم گیری های مهم تجاری. مدیرانی که ما مورد بررسی قرار دادیم، یک حس تغییر در این جهت دارند و مهارت‌های قضاوت‌محور تفکر خلاق و آزمایش، تجزیه تحلیل و تفسیر داده‌ها و توسعه استراتژی را به‌عنوان سه مهارت از چهار مهارت برتر جدید برای موفقیت در آینده ذکر کردند.

همانطور که لاین تامپسون، مدیر خدمات ERP برای یک سازمان فناوری اطلاعات نیروی دریایی ایالات متحده، به ما گفت: "اغلب اوقات، مدیران تصور می‌کنند که آنچه انجام می‌دهند، نیاز به قضاوت، اختیار، تجربه و ظرفیت بداهه‌پردازی دارد تا اینکه به راحتی با اعمال سادۀ قوانین امکان‌پذیر باشد و اگر یکی از وعده‌های بالقوۀ یادگیری ماشین، توانایی کمک به تصمیم‌گیری است، پس باید تصور کنیم که تکنولوژی بیشتر به جای جایگزینی مدیران، برای حمایت و پشتیبانی طراحی شده‌است.".

3: با ماشین‌های هوشمند مانند "همکاران" خود رفتار کنید.

مدیرانی که به AI به‌عنوان یک همکار نگاه می‌کنند، متوجه می‌شوند که نیازی به "رقابت با یک ماشین" نیست. در حالی که قضاوت انسان بعید به نظر می‌رسد خودکار باشد، ماشین‌های هوشمند می‌توانند کمک گسترده‌ای به این نوع کار تزریق نمایند و، در پشتیبانی از تصمیم گیری و شبیه سازی‌های داده‌‌محور و نیز فعالیت‌های جستجو و کشف کمک کنند. در واقع، 78 درصد از مدیران بررسی شده معتقدند که آنها به مشاوره سیستم‌های هوشمند در تصمیم گیری های تجاری در آینده اعتماد خواهند کرد.

یکی از شرکت‌هایی که در تلاش برای استفاده از این فرصت‌ها است، Kensho Technologies، ارائه‌ددۀ ی تحلیل‌های سرمایه‌گذاری نسل بعدی است. سیستم آن به مدیران سرمایه‌گذاری اجازه می‌دهد تا سؤالات مربوط به سرمایه گذاری را به زبان انگلیس ساده بپرسند، مثلاً: "چه بخش‌ها و صنایعی بهترین عملکرد را سه ماه قبل و سه ماه بعد از افزایش نرخ دارند؟" و در عرض چند دقیقه پاسخ می‌دهد. تصور کنید که چگونه چنین فن آوری هایی می‌توانند از افراد و تیم‌ها در ارزیابی پیامدهای تصمیم‌گیری و بررسی سناریوها حمایت کنند.

نه تنها AI کار مدیران را تقویت می‌کند، بلکه همچنین مدیران را قادر می‌سازد jh از طریق مکالمه یا سایر رابط‌های بصری، با ماشین‌های هوشمند ارتباط برقرار کنند. AI دستیار و مشاور آنها همیشه در دسترس خواهد بود.

4: مانند یک طراح کار کنید.

در حالی که توانایی‌های خلاقانۀ خود مدیران حیاتی هستند، شاید مهمتر از آن توانایی آنها در استفاده از خلاقیت دیگران است. طراحان مدیر، ایده‌های متنوعی را در راه‌حل‌های یکپارچه، عملی و جذاب گرد هم می‌آورند. آن‌ها تفکر طراحی را در شیوه‌های تیم‌ها و سازمان‌های خود جاسازی می‌کنند. یک سوم مدیران در بررسی ما، تفکر خلاق و آزمایش را به‌عنوان مهارت‌های اصلی مورد نیاز در راستای یادگیری برای موفقیت مؤثر، در زمانی می‌دانند که AI به طور افزایشی کارهای اداری را انجام می‌دهد.

پیتر هارمر، مدیر عامل شرکت بیمه استرالیا، در مصاحبه‌ای بر نیاز به مدیرانی که خلاقیت مشترک را در شرکت دیجیتال پرورش می‌دهند، تأکید کرد: "ما به افرادی نیاز داریم که واقعاً می‌توانند ایده‌هایی را بر روی ایده‌هایی دیگر سوار کنند. نه کسی که در یک رقابت در اطراف ایده‌ها پیروز شود، اما کسی که می‌تواند بگوید: "کریکی! گر این دو یا سه یا چهار چیز را باهم ترکیب کنیم، چیزی بسیار متفاوت خواهیم داشت." این همان خلاقیت و کنجکاوی‌ای است که ما در مدیران به آن نیاز داریم."

5: مهارت‌های اجتماعی و شبکه‌های خود را توسعه دهید.

مدیران مورد بررسی ما ارزش کار قضاوت را می‌دانستند. اما آن‌ها مهارت‌های عمیق اجتماعی را که برای شبکه‌سازی، مربیگری و همکاری بسیار مهم هستند، کم اهمیت می‌شمارند ، مهارت‌هایی که به آنها کمک می‌کند تا بتوانند در جهانی که AI بسیاری از وظایف اداری و تحلیلی را انجام می‌دهند برجسته شوند.

در حالی که از تکنولوژی‌های دیجیتال برای دانش و ارزیابی شرکا، مشتریان و جوامع استفاده می‌کنند، باید بتوانند دیدگاه‌ها، بینش‌ها و تجارب متنوعی را گرد هم آورند.

مراحل موفقیت

AI در نهایت ثابت خواهد کرد که ارزان‌تر، کارآمدتر و به طور بالقوه بی طرفانه در اعمال خود نسبت به انسان است. اما چنین سناریویی نباید باعث نگرانی مدیران شود. این فقط به این معنی است که شغلشان به نحوی تغییر خواهد کرد تا تمرکز کنند بر روی چیزهایی که فقط انسان می‌تواند انجام دهد.

نوشتن گزارش درآمد یک چیز است، اما ایجاد پیام‌هایی که بتوانند نیروی کار را درگیر کنند و حس هدفی را ایجاد کنند، از طریق انسان انجام می‌شود. ردیابی برنامه‌ها و منابع ممکن است به زودی در اختیار ماشین‌آلات قرار گیرد، اما تدوین استراتژی بدون شک، به‌عنوان کاری انسانی باقی می‌ماند. به بیان ساده، توصیه ما این است که AI را به منظور خودکارکردن مدیریت و جهت تقویت قضاوت انسان و نه جایگزینی آن، اتخاذ نمایید.

اگر فقدان استعداد تحلیلی فعلی هر گونه نشانه‌ای دارد، سازمان‌ها نمی‌توانند به راحتی صبر کنند و ببینند که آیا مدیران آنها برای کار در کنار AI مجهز هستند یا خیر. رهبران باید برای آماده‌سازی خود و سازمان‌های خود برای انواع کارهای هدایت‌شده توسط بشر، که هنگامی که تکنولوژی کارهای روتین را بر عهده می‌گیرد، برجسته‌تر می‌شوند، اقدامات زیر را انجام دهند:

سریعاً جستجو کنید : برای هدایت در آینده‌ای نامعلوم، مدیران باید با AI آزمایش کنند و بینش خود را به چرخه بعدی آزمایشات اعمال کنند.

شاخص‌های عملکرد کلیدی جدید را به تصویب برساند. معیارهای جدیدی را برای موفقیت تصویب کنید: هوش مصنوعی معیارهای جدیدی را برای موفقیت به ارمغان می‌آورد. قابلیت‌های همکاری، اشتراک اطلاعات، آزمایش، یادگیری و اثربخشی تصمیم گیری، و توانایی کسب بینشی فراتر از سازمان.

ایجاد استراتژی‌های آموزشی و استخدام برای خلاقیت، همکاری، همدلی و قضاوت. رهبران باید یک نیروی کار متنوع و گروهی از مدیران ایجاد کنند که تجربه را در کنار هوش خلاق و اجتماعی به صورت متعادل داشته‌باشند- هر طرف مکمل یکدیگر برای حمایت از تصمیم گیری جمعی صحیح است.

اگرچه اختلالات به یک باره اتفاق نمی‌افتند، اما سرعت توسعه سریع‌تر و اجرای آن گسترده‌تر از آن است که بیشتر مدیران تصور می‌کنند. آن مدیرانی که توانایی ارزیابی آنچه نیروی کار آینده شبیه آن است را دارند، می‌تواند خود را برای ظهور AI آماده کند. آن‌ها باید این را به‌عنوان فرصتی برای شکوفایی مشاهده کنند.

منبع: hbr.org

علیرضا عباسی
نوشته‌ای از علیرضا عباسی

I have studied Electrical Engineering ,then changed my study path to MBA. I was passionate about Entrepreneurship field. demonstrated history of working in different types of industry. Now I am honored to be a member of Shaparak family as junior consultant, working in my beloved DATA world and trying to make significant changes using its relevant skills