چگونه فعالیت های کاری شما هوشمندانه اتوماتیک می شوند؟

رسانه ها بارها و بارها به تقابل رو به افزایش انسان و ماشین پرداخته اند. اغلب نتیجه گیری ها حاکی از آن است که ماشین ها برنده میدان هستند. این روایت غیر قابل اجتناب است که حتی در کتاب هایی مانند ظهور روبات های مارتین فورد و عصر ماشین دوم، این مساله مطرح شده است.

کارل بنیدیکت فرای و مایکل آزبورن  تخمین زدند که 47% مشاغل در آمریکا طی بیست سال آینده به صورت اتوماتیک انجام خواهند شد و استدلال میکنند که توانایی ماشین ها برای انجام مشاغلی که در حال حاضر انسان انجام میدهد بسیار زیاد است.

طبق مطالعه ای که شرکت مکنزی درحوزه تاثیر اتوماسیون بر مشاغل و سازمان ها انجام داده است، توجه به اتوماتیک کردن فعالیت ها به صورت مجزا-نه اتوماتیک کردن یک شغل به صورت کلی- می تواند مفید واقع شود.برای مثال به جای اتوماتیک کردن کل فرآیند انبار داری، توجه به اتوماتیک کردن تک فرآیند جابجایی محصولات در محیط انبار می تواند کاربردی تر باشد.امروزه ماشین های هوشمند توانایی خود در کشف الگوهای مختلف از داده و درک نیازهای انسان در کار خود اثبات کرده اند. به محض اینکه این قابلیت ها بر فعالیت های مختلف کاری اعمال شوند، بسیاری از مشاغل دچار تغییرات عظیمی میشوند.

حال بررسی میکنیم که اگر رویکرد این چنینی برای اتوماتیک کردن فعالیت ها در سطوح مختلف داشته باشیم چه اتفاقی رخ خواهد داد. بیایید یک مدیر بازاریابی را در یک شرکت تولید کننده محصول در نظر بگیریم که بسیار آموزش دیده است و درآمد قابل توجهی را نیز کسب میکند. وی نقش بسیار کلیدی در متناسب سازی استراتژی های شرکت با بازار و محصولات خاص برای هدف نهایی فروش در سازمان خود ایفا میکند. این فرایند شامل چندین فعالیت زمان بر مانند بررسی داده ها به منظور قیمت گذاری و تخمین هزینه مواد اولیه برای تولید است.

این فعالیت ها به سادگی قابل اتوماتیک شدن هستند، به طوری که تجزیه و تحلیل داده ها با دقت و سرعت بسیار بیشتر از قبل انجام میشود. در ادامه، زمانی که ترکیب داده های کلان و هوش مصنوعی با یکدیگر ترکیب می شوند، کامپیوترها "یاد می گیرند" چگونه پیشنهادات و محتوای سفارشی شده برای هزاران مشتری متفاوت تولید کنند.

تخمین زده شده است که فعالیت هایی که 10 تا 15 درصد وقت مدیران اجرایی را به خود اختصاص می دهند، می توانند به صورت اتوماتیک انجام شوند. و این نقطه جایی است که فرصت ها و چالش ها برای سازمان ها واقعا جذاب می شود: چگونه می توان به صورت موثر زمان انجام فعالیت ها را با واگذاری وظایف به ماشین ها کاهش داد؟ زمانی که تصمیم به پیاده سازی پروژه اتوماسیون (استفاده از ماشین به جای نیروی انسانی) در سازمان خود می گیرید به دو طریق بازگشت سرمایه خواهید داشت که سرمایه گذاری در این پروژه ها سودی بین سه تا ده برابر هزینه پروژه به همراه دارد که بیشتر این منفعت از عملکرد بهتر عاید می شود و سپس از کاهش هزینه های نیروی کار خواهد بود.

درمورد مدیر بازاریابی این منفعت می تواند از زمان ذخیره شده به منظور کار روی ایده های نوآورانه محصولی یا توسعه استراتژی های جدید سازمانی نیز باشد.

در این مقاله برای شناسایی دقیق فرصت ها حدود 2000 فعالیت در مشاغل مختلف در اقتصاد ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه این بررسی کار که 45 درصد وقت کارکنان را میگیرد، به سادگی قابل خودکار شدن است. اما کمتر از 5 درصد مشاغل می توانند کاملا اتوماتیک شوند که به معنای این است که تمام فعالیت های این مشاغل به ماشین ها واگذار شود. همچنین برای 60 درصد مشاغل فعلی در ایالات متحده، 30 درصد از فعالیت های کاری فعلی آنها با تکنولوژی های موجود و در دسترس، قابل اتوماتیک شدن است.

یکی از یافته های کلیدی این تحقیق، سطحی ست که ماشین ها میتوانند کار کارکنان با مهارت را انجام دهند، از فعالیت های پیچیده که پیش تر در مورد مدیر بازاریابی مطرح شده است تا فعالیت های روتین کارکنان تازه کار. این مساله شامل تعداد قابل توجهی فعالیت مربوط به مشاغل رده بالا از جمله فعالیت های مدیران ارشد سازمان ها میشود.

برای اینکه سازمان ها بتوانند از مزایای استفاده از هوش ماشین ها بهره ببرند و فرایند های خود را بازسازی کنند و فرایندهای خود را بازسازی کنند نیاز به درک توانمندی ماشین ها در انجام کارها توسط ماشین است. می توان در این مقوله از تجربه پیاده شده سیستم های زیر ساخت IT درس بزرگی گرفت که مدت بسیار زیادی طول کشید تا IT توانست جای خود را در سازمان ها پیدا کند و به محض اینکه مهم اتفاق افتاد، انقلابی در سیستم های مدیریتی در سرتاسر جهان رخ داد.

سازمان هایی که خود را به این تکنولوژی ها مجهز می کنند می توانند مزایای زیادی برای خود دریافت کنند. با حداکثر شدن بازدهی عملکرد در سازمان- چه انسان و چه ماشین ها- شرکت ها میتوانند نوآوری و بهره وری خود را افزایش دهند. در عصری که سازمان ها به سمت اتوماتیک و هوشمند شدن پیش میروند، مدیران باید درک قوی از تکنولوژی های دیجیتال داشته باشند تا بتوانند بهترین استعداد هایی که پیشرفت سازمان شان کمک میکند-ماشین یا انسان- پیدا کند.

نظرات

ثبت ایمیل در خبر نامه

اگر از این مقاله خوشتان آمده ایمیل خود را وارد کنید تا مقالات مشابه را برایتان بفرستیم!