خودتان پیشرفت شغلی تان را کنترل کنید

در حال حاضر ما در دوران رشد حرفه ای هستیم و شرکت ها کمتر دوره های آموزشی منظم ارائه می دهند و این روند همیشگی است.شاید دلیل تغییر شغل کارمندان همین باشد.( میانگین ماندن در یک شغل ثابت در حال حاضر ۴ سال است.) و شرکتها برارزش سرمایه گذاری بر روی افرادی که قصد ترک سازمان را دارند آگاه نیستند و این با برنامه سرمایه گذاری که مدیران ارشد سازمان برای کارکنان دارند، متناقض است.در طول دوران ۱۱ سال که من در شرکت Pepsi در طول دهه ۱۹۹۰ بودم، "توسعه شخصی" ابتکار عملی بود که در شرکت اجرایی شد.
هما عسکری
۳۱ اردیبهشت در 6 دقیقه بخوانید
خودتان پیشرفت شغلی تان را  کنترل کنید

در حال حاضر ما در دوران رشد حرفه ای هستیم و شرکت ها کمتر دوره های آموزشی منظم ارائه می دهند و این روند همیشگی است.شاید دلیل تغییر شغل کارمندان همین باشد.( میانگین ماندن در یک شغل ثابت در حال حاضر ۴ سال است.) و شرکتها برارزش سرمایه گذاری بر روی افرادی که قصد ترک سازمان را دارند آگاه نیستند و این با برنامه سرمایه گذاری که مدیران ارشد سازمان برای کارکنان دارند، متناقض  است.در طول دوران ۱۱ سال که من در شرکت Pepsi در طول دهه ۱۹۹۰ بودم،  "توسعه شخصی" ابتکار عملی بود که در شرکت  اجرایی شد.

متاسفانه امروزه سازمان ها بطور ناخودآگاه کارکنانی که نقص در مهارت های خود دارند  را ترک میکنند و مدیران هیچ کمکی به بهبود آنان نمی کنند. کارکنان بیش از حد نگران نقص های پنهانی خود هستند و اکثر مدیران وقت و انرژی کافی برای آنان را ندارند و نسبت به آنها بی توجه هستند در واقع کورن فری بر این باور است که زمانیکه مدیران خود را در ۶۷ مهارت مدیریتی ارزیابی میکنند، "کمک به رشد دیگران" آخرین مورد عنوان شده از لیست است. به طور ایده ال سازمان ها باید برای تقویت و توسعه مهارت های کارمندان خود برنامه ریزی کنند مانند:

•       تشویق بیشتر
  •    بازخورد سریعتر
  •    معیارهای ارزیابی عملکرد شفاف و واضح
  •    ارائه بازخوردهای موثر و شفاف

مدیران باید برای کمک به توسعه کارمندان منابع و سرمایه های سازمانی را اولویت بندی کنند. اما در واقع بار مسئولیت کارمندان بیشتر است .کارمندان در هر سطحی که هستند باید نقاط ضعف خود را کشف کرده و شناسایی کنند که بتوانند آنها را تقویت کنند.در ادامه ۶ روش برای تسلط بیشتر کارمندان بر رشد و توسعه حرفه ای خود ارائه شده است:

۱) درک آنچه شما با آن ارزیابی میشوید:

در موقعیت شغلی شما در سازمان موفقیت چگونه تعریف میشود اهداف شغلی و معیار های موفقیت شما چه هستند؟خوب است اگر به این سوالات به کمک مدیرتان پاسخ دهید، اما اگراین امکان وجود نداشت،هر انچه از اهداف و شاخص های اصلی عملکرد را که خودتان بهتر می شناسید آنها را برای خود یادداشت کنید و آنها را به مدیرتان نشان دهید تا تائید و موافقت او را هم بدست آورید و با مدیر خود چک کنید که مسیر مناسبی را در پیش گرفته اید.

۲) برای نقاط ضعف خود راه حل پیدا کنید:

عملکرد بالا همیشه زمانی اتفاق میافتد که بتوانید یادگیری موثر داشته و دائما از مدیر، همکاران و زیردستان خود بازخورد بگیرید و بتوانید خود را ارتقا دهید.اگر رئیس شما بطور بالقوه بازخورد موثری به شما نمی دهد خودتان بحث درمورد این موضوع را با او شروع کنید.بعد از یک ارائه و یا یک جلسه بزرگ براساس کاری که شما فکر میکنید بخوبی از عهده آن برآمدید و یا درخواست توصیه ای برای بهبود کار خود دارید با مدیرتان صحبت کنید .بهتر است از این روش ساده بهره ببرید ، بیشتر افراد فقط میتوانند یک مورد را برای بهبود خود درنظر بگیرند پس به رئیس خود گوش کنید و از او برای تمامی بازخوردهایی که دریافت میکنید  سپاسگزار باشید .

۳) آموخته های خود را کد گذاری کنید:

شما میتوانید تمامی بازخوردها و آموخته های روزانه خود را در یک دفتر یادداشت کنید . لیست 5 تا 10 مهارت یا شایستگی که شما نیاز دارید تا بتوانید در موقعیت خود رشد کنید و خود را (به کمک خود و یا با کمک یک مشاور) در هر مورد ارزیابی کنید .برای مثال اگر شما یک بازاریاب تجاری هستید ممکن است در توسعه تبلیغات به خود نمره A بدهید و در تحلیل و قیمت گذاریB و در علم فروش و تجارت نمره C به خود بدهید، تمرکزتان باید روی نمره C باشد تا کمبود مهارتی و دانشی خود را پوشش دهید.بازخورد گرفتن از افرادی که قبلا کار شما را در شرکت انجام میدانند میتواند به روند یادگیری و بهبود عملکرد شما کمک کند.

۴) خود را در معرض دید رده های بالای اجرایی در سازمان قراردهید :

امکان اینکه شما از رهبران ارشد سازمان بطور مستقیم در کارتان مورد ملاحظه و بررسی قرار بگیرید کم است .ممکن است شما بطور داوطلبانه در امورخیریه  رویداد های شرکت و... فعالیت کنید. اینکارها بسیار ساده و آسان هستند و اغلب نادیده گرفته میشوند. برای ارتباط صمیمانه  با رهبران ارشد - افرادی که شما را در عمل خواهند دید و به طور ایده آلی به کمک های شما توجه خواهند کرد- اغلب این راهی ساده است اما نادیده گرفته میشود.

۵) در یک حوزه که در روند رشد شرکت اهمیت زیادی دارد تخصص پیدا کنید:

شرکت شما ممکن است در مواجه با تکنولوژی جدید مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی یا رایانش ابری دچار اختلال در روند پیشروی خود شود. در یک موضوع در حال ظهور در شرکت متخصص شوید. بررسی روند رفتار شرکت و مرور ادبیات ان، حضور داشتن در کنفرانس و یا نوشتن درباره یک موضوع ، افزایش تخصص های خود در حوزه نوظهور و رو به رشد بسیار اهمیت دارد، که می تواند به ارتقا شغلی و فرصت های شغلی دیگر منجر شود

۶) در جست وجوی مشاور و منتور خوب باشید:

چشم انداز یک فرد ارشد بسیار با ارزش است. اما اشتباه است که دست به دامن کسی برای منتورینگ شوید .سعی کنید با آنها در یک موقعیت غیر رسمی دیدار کنید مثلا در کافی شاپ یا لابی شرکت یا در برنامه های تفریحی شرکت با آنها دیدار کنید. بیوگرافی افراد را بدانید و آماده باشید که چند سوال مرتبط با تخصص شان از آنها بپرسید.اگر همه چیز به خوبی پیش برود قطعا این جمله را خواهید شنید " اگر می توانم به شما کمک کنم حتما به من اطلاع دهید."یک هفته بعد یا مدتی بعدتر شما میتوانید یک دعوتنامه برای ادامه گفت و گو، بهمراه صرف  قهوه برایشان ارسال کنید .در این زمان ارتباط منتور به طور اتوماتیک ایجاد میشود.

برای توسعه مهارتهای کارکردی زمان زیادی نیاز است. در اکثر موقعیت ها  مانند سرمایه گذاری فروش، بازاریابی برند تجاری، تدارکات زنجیره تامین و همچنین حوزه مالی، داشتن صلاحیت و دانش حرفه ای و عمیق در حوزه۴ یا ۵ شغل کلیدی و داشتن دانش عملکردی مناسب در آن زمینه ها مزیت است. تمایل به انجام وظایف چندگانه یا حتی تغییرات استراتژی همه جانبه یک مجموعه مهارت های جامع در خور توجه خواهد بود . که بسیار زمان بر است. مهارت های شما در نهایت سرمایه های شغلی شماست. بنابراین وقت خود را برای توسعه مهارت های کاربردی خود بگذارید. جابجایی سریع از شغلی به شغل دیگر (مثلا در۱۸ ماه یا ۲ سال ترقی) به شما اجازه اینکه مهارت های عملکردی مورد نیاز برای حرفه خود را ارتقا دهید نمی دهد .با گذر زمان و صبر و شکیبایی و بکارگیری ابتکار عمل شما شانس بیشتری برای رشد در این دنیا دارید.

DIY: Do It Yourself

By: Carter Cast

منبع: Harvard business review

هما عسکری
نوشته‌ای از هما عسکری

I got my bachelor’s degree in Chemistry engineering. Currently, to get my MBA degree from the University of Tehran, I am working on my thesis, employee performance evaluation. My value is helping organizations and their employees to reach the pinnacle of their performance along with improving their services. I am a creative, dynamic, and motivated person welcoming challenges with a proven record of building relationships, managing projects from concept to completion, coaching individuals to success. Unilever’s competition, Ideatrophy2017, is a good example of these which I organized and led a team that was one of the top ten teams of the event at the end.